Ugrás a tartalomra

Vučić: a szerbek bárhol a világon számíthatnak a magyarokra és fordítva

2019.12.27
14:12
2020.02.28
17:56
Forrás
Pannon RTV
Rendkívül elégedett a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség együttműködésével a szerb elnök.

Aleksandar Vučić szerint dolgozni kell azon, hogy a legalacsonyabb szinteken se legyen rivalizálás a két párt között. Az államfő az Y-elágazás átadóját követően tartott sajtótájékoztatót. Itt beszélt erről is a Pannon RTV kérdésére válaszolva.

Köztársasági, tartományi és önkormányzati szinten is koalícióban volt az elmúlt években a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség. Pásztor István, VMSZ-elnök legutóbbi újvidéki évértékelőjén azt mondta: önállóan indulnak a választásokon, de utána folytatni kívánják az együttműködést.

Most Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt elnöke is a jó viszonyt hangsúlyozta.
Mi együtt fontos dolgokat tettünk. Nem az a kérdés, hogy milyen mély tisztelettel viseltetünk egymás iránt, hanem, az hogy mi mindent tettünk meg együtt. Azt gondolom, sok mindent.

Aleksandar Vučić szerint sikerült az elmúlt években közelebb hozni egymáshoz Szerbiát és Magyarországot is. Szó szerint testvéri a viszonyunk. Én elkaptam olyan embereket, akik mondjuk 10-15 éve nem szurkoltak soha a magyaroknak, legyen szó bármilyen sportról, most pedig Magyarországnak szurkolnak, természetesen akkor, ha ott Szerbia nem vesz részt. Ilyen jó a mi viszonyunk. Ezt elmondom minden médium előtt. Ilyen jó a viszonyunk, ennyi mindent elértünk az elmúlt években. Ebben pedig a legnagyobb szerep Pásztor Istvánnak jutott.
A szerb elnök a sajtótájékoztatón hozzátette: bárhol a világon, a szerbek mindig számíthatnak a magyarokra és ez fordítva is igaz. Szerbia mindig számíthat Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter támogatására.

magyar-szerb kapcsolat
együttműködés
Aleksandar Vučić

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.
14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.