Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia 2025 előtt biztosan az EU tagja lesz (videó)

2016.12.10
13:57
2025-ig az EU-ban leszünk - Aleksandar Vučić szerint
2025-ig az EU-ban leszünk - Aleksandar Vučić szerint. A kormányfő egy svájci lapnak adott interjúban azt mondta: nem hiszi, hogy akkor is ő lesz a miniszterelnök. Elégedett azzal a ténnyel, hogy a Vučić-kormány lendítette fel a gazdaságot és készítette fel az országot a csatlakozásra. A szerb kormányfő elmondta, hogy eddig nem akarta bejelenteni az uniós csatlakozások előrelátható időpontját, de most talán mégis eljött az ideje. Aleksandar Vučić elmondta, reméli, hogy Szerbia 2022-re az Európai Unió tagjává válik, de abban biztos, hogy ez 2025 előtt megtörténik – nyilatkozta a szerb miniszterelnök egy svájci lapinterjúban. Arra a kérdésre, hogy szerinte ő vezeti-e el Szerbiát az EU-ba, a szerb kormányfő azt válaszolta, hogy valószínűleg nem. Mi meggyógyítottuk az országot, a gazdaság növekszik, nincs hiány – mondta Vučić, aki elégedett ezekkel az eredményekkel. A szerb miniszterelnök az államfőválasztásról nem árult el konkrétumokat. Annyit azonban megerősített, hogy esetleges saját jelöltségéről majd januárban vagy februárban értesíti a nyilvánosságot. Hozzátette: tisztában van azzal, hogy sokan látnák szívesen elnökként Vojislav Šešeljt, Saša Jankovićot vagy Vuk Jeremićet, de ő egyikőjük mellett sem tenné le voksát.



Vučić szerint Szerbia helyzetén nem változtat majd, hogy Donald Trump lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Hozzátette, hogy örül Trump győzelmének, mert a szerbek már más amerikai politikát szeretnének a Balkánon. Olyat, ami nem a szerbek ellen van. Szerinte a szerb államnak meg kell tanulnia önmagára támaszkodnia és gazdasági reformokkal tovább haladni az európai integráció útján. A kormányfő szerint Szerbia nagyon jó úton halad az Európai Unió felé. Aleksandar Vučić szerb kormányfő biztos abban, hogy Szerbia 2025-ig az EU tagja lesz. Reményei szerint már 2020-ban csatlakozhat az ország az európai közösséghez. (Tanjug)
EU

Most

19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.