Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia nehéz helyzetben van

2022.03.18
22:39
2022.03.19
07:23
Forrás
novosti.rs
Szerbiára nagy nyomás nehezedik, hogy szankciókat vezessen be Oroszországgal szemben, mondta Aleksandar Vučić a Prva TV vendégeként.

A szerb elnök hozzátette, nem lenne tisztességes a részéről, ha elmondaná, ki mindenki kérte Szerbiát az Oroszország elleni szankciók bevezetésére. Vučić elmondta, hogy erről és más témákról is tárgyalt az osztrák kancellárral, és a lényeg, hogy Szerbia nagyon nehéz helyzetben van, és ez már nemcsak politikai, hanem gazdasági kérdés is. Az Európai Tanács legutóbbi döntése nehéz helyzetbe hozta Szerbiát, és erre keresik a megoldásokat, hiszen a döntés nemcsak az olajimportra vonatkozik, hanem a finomításhoz szükséges vegyszerek importjára is. A szerb elnök kifejtette, hogy a NIS nyersolajat importál, amiből benzint és gázolajat gyárt. Ehhez az kell, hogy a finomító működjön, pótalkatrészek, vegyszerek kellenek, amit az Európai Tanács döntése alapján nem importálhatunk. De minden raktárt zsúfolásig megtöltünk, hangsúlyozta. Olyan problémákkal szembesülünk, amelyekért nem mi vagyunk a hibásak – mondta Vučić, és kiállt Szerbia semleges álláspontja mellett. 

Aleksandar Vučić
Ukrajna
kőolaj
benzin

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.