Ugrás a tartalomra

Vučić a Szerbia nem állhat meg lista képviselőivel is tárgyalt

2024.03.04
16:10
2024.03.04
16:18
Forrás
Pannon RTV
Tájékoztatták az államfőt, hogy megvan a többségük az új kormány összetételében

Aleksandar Vučić délután a Szerbia nem állhat meg lista képviselőivel is a kormányalakításról tárgyalt. Miloš Vučević, a Szerb Haladó Párt elnöke bejelentette, hogy a Szerbia nem állhat meg lista képviselői arról tájékoztatták az államfőt, hogy megvan a többségük az új kormány összetételében. Vučević hozzátette, hogy a kormányalakításról megbeszéléseket folytat majd az SZHP a Szerbiai Szocialista Párttal, a Vajdasági Magyar Szövetséggel és valószínűleg más kisebbségi pártokkal is. Az egyeztetések után újságíróknak azt mondta, tíz napon belül tájékoztatja az elnököt és a közvéleményt az új kormány összetételéről.

Miloš Vučević, elnök, Szerb Haladó Párt: „Azért, hogy az államfő a hatáskörének megfelelően felhatalmazhassa erre a munkára, vagyis a mandátumra, és elindulhasson az új szerb kormány megalakulásának folyamata. Készen állunk arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül folytassuk a szerb parlament alakuló ülését, megválasszuk az összes parlamenti testületet, és ezzel ismét rendesen működjön a parlament, ami a kormányalakításhoz is elengedhetetlen, és folytatódhassanak az egyéb törvényhozási tevékenységek, amik a köztársasági képviselőházra várnak.”

Miloš Vučević

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.