Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia nem fenyeget senkit, de képesek vagyunk megvédeni magunkat

2024.03.31
13:45
2024.03.31
15:56
Forrás
Pannon RTV
Kémballont vagy kémdrónt észleltek szombaton este Valjevo felett. Ezért egy pár MiG-29-es vadászgépet irányított a közelbe a szerbiai védelmi minisztérium.

 Az észlelés 10 óra 39 perckor történt. Ráállították a rakétarendszert is, illetve radarrendszer segítségével figyelték. Az esetleges célpont végül eltűnt a látókörből, majd a MiGeket visszarendelték a bázisra. Ennek kapcsán Aleksandar Vučić azt nyilatkozta, hogy a legközelebbi alkalommal kilövik: „Mindenesetre nekünk az a fontos, hogy mi magunk tudjuk őrizni a légteret. Nagyon boldog vagyok, hogy láthattam ezeket a remek pilótákat, a technikai embereket és a teljes személyzetet, akik a nap 24 órájában védenek minket. Az év minden napján ők itt vannak. Nekik nincs pihenőnap, ünnepnap. Nekik itt kell lenniük, mindig ügyelniük kell a biztonságra.”

Arra az újságírói kérdésre, amely a Rafale negyedik generációs, szuperszonikus vadászbombázó repülőgép beszerzésére irányult azt válaszolta Vučić, hogy beszerzésének lehetőségéről tárgyalni fog Emmanuel Macron francia elnökkel, de nem ez lesz a találkozó legfontosabb témája, szögezte le. A batajnicai repülőtér látogatásán részt vett Miloš Vučević védelmi miniszter is, akit tegnap javasolt kormányalakítónak Aleksadar Vučić.

Miloš Vučević, védelmi miniszter, Szerbia: „Mint leendő miniszterelnök maximális támogatást adok a szerb katonaságnak, mert a szerb katonaság a garancia a túlélésre és arra, hogy Szerbia szabad és független, szuverén állam maradjon.”

A látogatás alkalmával a légierő több gépét is megtekintették, köztük több teherszállító repülőt és helikoptereket is.

Aleksandar Vučić
Valjevo
Batajnica
Miloš Vučević

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.