Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia nem fenyeget senkit, de képesek vagyunk megvédeni magunkat

2024.03.31
13:45
2024.03.31
15:56
Forrás
Pannon RTV
Kémballont vagy kémdrónt észleltek szombaton este Valjevo felett. Ezért egy pár MiG-29-es vadászgépet irányított a közelbe a szerbiai védelmi minisztérium.

 Az észlelés 10 óra 39 perckor történt. Ráállították a rakétarendszert is, illetve radarrendszer segítségével figyelték. Az esetleges célpont végül eltűnt a látókörből, majd a MiGeket visszarendelték a bázisra. Ennek kapcsán Aleksandar Vučić azt nyilatkozta, hogy a legközelebbi alkalommal kilövik: „Mindenesetre nekünk az a fontos, hogy mi magunk tudjuk őrizni a légteret. Nagyon boldog vagyok, hogy láthattam ezeket a remek pilótákat, a technikai embereket és a teljes személyzetet, akik a nap 24 órájában védenek minket. Az év minden napján ők itt vannak. Nekik nincs pihenőnap, ünnepnap. Nekik itt kell lenniük, mindig ügyelniük kell a biztonságra.”

Arra az újságírói kérdésre, amely a Rafale negyedik generációs, szuperszonikus vadászbombázó repülőgép beszerzésére irányult azt válaszolta Vučić, hogy beszerzésének lehetőségéről tárgyalni fog Emmanuel Macron francia elnökkel, de nem ez lesz a találkozó legfontosabb témája, szögezte le. A batajnicai repülőtér látogatásán részt vett Miloš Vučević védelmi miniszter is, akit tegnap javasolt kormányalakítónak Aleksadar Vučić.

Miloš Vučević, védelmi miniszter, Szerbia: „Mint leendő miniszterelnök maximális támogatást adok a szerb katonaságnak, mert a szerb katonaság a garancia a túlélésre és arra, hogy Szerbia szabad és független, szuverén állam maradjon.”

A látogatás alkalmával a légierő több gépét is megtekintették, köztük több teherszállító repülőt és helikoptereket is.

Valjevo
Batajnica
Miloš Vučević

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.