Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét az EU-tagságért

2018.02.16
18:57
2018.02.16
19:16
„Az albánok azt gondolják, hogy Koszovó az ő területük. A szerbek is azt hiszik, hogy a terület az övék. Egy megegyezéshez kompromisszumra van szükség” - mondta a szerb államfő.

Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, hogy cserébe az Európai Unió tagjává váljon - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő a Reuters hírügynökségnek adott interjújában. Hozzátette, attól fogva, hogy Koszovó kikiáltotta függetlenségét 2008-ban, azt várják az országtól, hogy fogadja el, hogy veszített.

Az interjúban beszélt egy esetleges népszavazásról is, mert mint mondta, egyedül a nép adhat megfelelő választ arra, hogy milyen döntést képviseljen a hatalom Koszovó kérdése kapcsán. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „2008 óta Szerbiától azt várják, hogy fogadja el azt, váljék naggyá azzal, hogy megérti, hogy vesztett, idézőjelben. De az, amiről én beszélek mindenhol, Brüsszelben is, az mindenekelőtt az, hogy az albánok azt gondolják, hogy Koszovó az ő területük, de a szerbek is azt hiszik, hogy a szerbiai jogrendszerrel összhangban a terület az övék. Egy megegyezéshez kompromisszumra van szükség, nem lehetséges az, hogy az egyik fél mindent megkap, a másik meg semmit. Nem lehetséges, hogy az egyik fél elégedett legyen, míg a másik nem, ez ugyanis nem vezet megoldáshoz. Megoldáshoz csak az vezethet, ha mindkét fél elégedetlen, vagy legalább félig elégedett.”

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.