Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia szabadsága volt és marad is a legnagyobb érték, amiért harcolunk

2022.06.14
12:41
2022.06.14
16:58
Forrás
Magyar Szó
Ha ilyen hőseink vannak, akkor nincs ok az aggodalomra – mondta Aleksandar Vučić, Szerbia köztársasági elnöke a košarei veteránokhoz intézett beszédében.

A veteránok képviselője megköszönte az elnök tiszteletét, hozzátette: Vučić jelenleg keményebben küzd, mint ők. Az államfő beszédében kitért arra is, hogy nincs olyan ember, akit ne ismerne személyesen, és fontos a globális politikai színtéren, hogy miként végződhetnek a dolgok Ukrajnában és, hogy milyen hatással lehet ez Szerbiára és az egész világra. Természetesen Önök is látták, hogy a legkönnyebb célpont Szerbia, sokak számára. Nekünk más a nézetünk, ami nem napi és nem az én szeszélyem, de Szerbia polgárai így gondolják – hangsúlyozta Szerbia elnöke.

Szerbia tartja magát azon az úton, amit az orosz-ukrán háború kitörésekor meghatározott - hangsúlyozta Aleksandar Vučić, akit az uniós jelentés kapcsán kérdeztek az újságírók. Az államfő leszögezte, Szerbia elkötelezett az európai uniós csatlakozás mellett, ugyanakkor igyekszik tartani korábbi álláspontját, mely szerint nem vezet be szankciókat Oroszországgal szemben. A nyomásgyakorlás ellenére Szerbia kitart saját politikája mellett, ameddig csak lehet - tette hozzá. Arról is beszélt, hogy a friss közvélemény-kutatások szerint Szerbiában tovább nő az euroszkepticizmus. „Tudunk-e élni az Európai Unió, az onnan érkező befektetések nélkül? Úgy gondolom, nem. Örülünk-e a Koszovóval kapcsolatos kijelentéseiknek, és annak, hogy beleszólnak abba, milyen külpolitikát folytatunk? Senki nem örül. Észszerűnek és megértőnek kell lennünk, hogy az érzelmeink ne vegyék át a hatalmat, és hogy olyan politikát folytassunk, mely összhangban van a reális és racionális lehetőségeinkkel.”

Aleksandar Vučić
košarei csata

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.