Ugrás a tartalomra

Vučić szerbiai látogatásra hívta a német kancellárt

2023.09.19
11:38
2023.09.19
11:47
Forrás
Szerbiai RTV
Az együttműködés javítása szempontjából fontos kérdések megvitatását tervezi a szerb államfő.

Szerbiai látogatásra invitálta Olaf Scholz német kancellárt Aleksandar Vučić, amikor a szerb államfő Németország ENSZ-tagságának 50. évfordulója alkalmából szervezett fogadáson vett részt. A találkozón az aktuális geopolitikai helyzetről, az ENSZ szerepéről és jelentőségéről a mai világban egyeztettek, valamint arról, hogy a tagországok hogyan járulhatnak hozzá a globális kihívások megoldásához.

Ezt követően Vučić arra kérte Scholzot, látogasson el Szerbiába, hogy részletesen megvitassák a két ország közötti együttműködés javítása szempontjából fontos kérdéseket. A szerb államfő egyébként jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik, ahol részt vesz az ENSZ Közgyűlésének 78. ülésszakán. Aleksandar Vučić csütörtökön szólal fel.

Olaf Scholz

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.