Ugrás a tartalomra

Vučić szerint a polgárok elégedettek, mert az állam törődik velük (videó)

2016.10.16
14:39
Még azok a polgárok is elégedetten és mosollyal az arcukon távoztak, akiknek a problémáin nem tudtunk segíteni, mert megtapasztalták, hogy az állam törődik velük - nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök a szombati, Nišben megtartott fogadónap után
Még azok a polgárok is elégedetten és mosollyal az arcukon távoztak, akiknek a problémáin nem tudtunk segíteni, mert megtapasztalták, hogy az állam törődik velük - nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök a szombati, Nišben megtartott fogadónap után. A kormányfő bejelentette, hogy január végéig más helyszínekre is kivonul majd a szerb kormány, hogy kihelyezett kormányülést és fogadónapot tartson. Mintegy 1200 helyi polgár jelentkezett, hogy személyesen beszélje meg problémáit a szerb miniszterelnökkel. A Nišben tartózkodó tárcavezetőkkel közösen Aleksandar Vučić azokat választotta ki, akikről úgy ítélte meg, hogy gondjaik eléggé komolyak és súlyosak ahhoz, hogy előnyt élvezzenek. A szerb kormányfő szombati munkanapja 15 órán át tartott - hangzott el a miniszterelnök Szerbiai RTV-nek adott vasárnapi interjújában.



Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „A problémák egy részét sikerült megoldanunk, leginkább azokat, amelyek a gyógyszerek beszerzésével, a kezelési módokkal kapcsolatosak. Megoldottuk a cerebrális paralízissel küzdő betegek egyesületének helygondjait. Illetve az ilyen és ehhez hasonló problémákat. Ha valahol valamit mégsem tudsz megoldani, akkor elnézést kérsz, és elmondod, hogy megteremtjük majd a feltételeket, de ezt abban a pillanatban nem tudjuk garantálni.” A résztvevők győztesként hagyták el a tárgyalótermet, elégedetlenül senki sem távozott a megbeszélésről - tette hozzá a szerb kormányfő. Szociális problémák, lakhatási gondok, és leginkább egészségügyi kérdések merültek fel. „Úgy gondolom, hogy ha másért nem is, de az emberek többé-kevésbé hálásak azért, mert valaki meghallgatta és fogadta őket, aki szerette volna meghallgatni, mi bántja őket.” Ezzel nincs vége a polgárokkal folytatott párbeszédnek - tette hozzá a szerb kormányfő. Bejelentette, három hónap múlva a bori és a požarevaci polgárokkal is találkozik. Vučić vasárnap több délkelet-szerbiai gyárba is ellátogat, valamint hétfőn Li Man Chang kínai nagykövettel is tárgyalóasztalhoz ül. Beszélgetésük fő témája a Peking és Belgrád közötti gazdasági kapcsolat fejlesztése és a két ország közti vízummentesség bevezetésének kérdése lesz. A Szerbiai RTV-nek adott interjújában továbbá elmondta, vasárnap este a niši kaszárnyában tart ünnepi vacsorát a minisztereknek, amelynek költségeit ő állja majd.

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.