Ugrás a tartalomra

Vučić: Teljes káosz lesz a télen

2022.10.10
16:05
2022.10.10
16:58
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia az energiahordozók készleteinek felhalmozása mellett döntött, mert később drágábbak lesznek, ha egyáltalán lesznek.

Várható volt az ukrajnai konfliktus kiéleződése az ukrán ellentámadás tükrében - véleményezte az elmúlt napok eseményeit Aleksandar Vučić. Várható volt az orosz ellenlépés a szerb elnök szerint. Véleménye szerint ez a kontinens energiabiztonságát további kihívások elé állítja. Úgy fogalmazott, hogy az olaj elővételi ára már így is az egekben van, ha ma kellene a dízel önköltségi árát kiszámítani, akkor az 240 dinár lenne. Ez részben az erős dollár miatt van így, részben pedig azért, mert az Kőolaj-exportáló Országok Szervezete a Fehér ház erőfeszítéseinek ellenére csökkentette a termelést. Az elektromosenergia-ellátás felett is gomolyognak a viharfelhők, mivel Ukrajna a Balti-államokba és Moldáviába exportál energiát. Ha nem képes teljesíteni a vállalt kötelezettségeket, akkor jelentős hiány keletkezhet a piacon. Vučić szerint lényegtelen, hogy az állam mennyi pénzt tett félre erre a célra, nem az a kérdés, hogy mennyit tudunk vásárolni, hanem az, hogy lesz-e egyáltalán. Ennek elkerülése érdekében további gázkészletek felhalmozását végzi Szerbia, mert Vučić szerint teljes káosz lesz a télen.

Aleksandar Vučić
energia
energiabiztonság

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.