Ugrás a tartalomra

Vulin: Szerbia kész hermetikusan lezárni a határait

2020.03.07
12:41
2020.03.07
14:43
Forrás
Tanjug
Ha a migránshelyzet miatt erre szükség mutatkozik Szerbia kész hermetikusan lezárni a határait – jelentette ki Aleksandar Vulin.

A szerb védelmi miniszter hozzátette: abszolút készen állunk arra, hogy abban a pillanatban, amikor a helyzet ezt megkívánja, szorosan lezárjuk a határt. Ez azt jelenti, hogy senki sem léphet be illegálisan az ország területére. Természetesen nem zárjuk be a működő törvényes határátkelőhelyeket, de az illegális határátlépéseket azonnal megakadályozzuk, amint erre parancsot adnak ki - nyilatkozta Vulin a Prva Televízió műsorában.

Az üggyel kapcsolatban Aleksandar Vučić kijelentette, hogy amennyiben a migrációs helyzet megkívánja, Szerbia felkészült arra, hogy megvédje az állampolgárait. A szerb államfő a Tanjug hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, minden határt nem zárhat le Szerbia, de azokat, amelyeken növekszik a nyomás, rendőrökkel, katonákkal és különleges egységekkel képes hermetikusan lezárni. Hozzátette, amennyiben a helyzet megkívánja, az állam megvédi állampolgárait.

Aleksandar Vulin
határ

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.