Ugrás a tartalomra

Washingtonban tárgyal Szijjártó Péter

2019.02.06
16:50
2019.02.06
16:56
Forrás
MTI
Magyarország részvételével erején felül teljesít a béke, biztonság és stabilitás megtartására tett nemzetközi törekvésekben – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzáfűzte, már ezer magyar katona szolgál különböző nemzetközi missziókban, amelyek a globális terrorellenes küzdelmet, egyes térségek stabilitásának megteremtését, valamint több helyen a béke fenntartását célozzák. Magyarország mindig is megbízható szövetségese volt az Egyesült Államoknak a biztonságpolitika területén, és ezt Washington értékeli is. Magyarország a jövőben is megbízható partner lesz a globális terrorellenes törekvések tekintetében - jelentette ki a külügyminiszter.

A tárcavezető washingtoni tárgyalásairól beszámolva kifejtette: a megbeszélések fő témája a biztonságpolitikai együttműködés. Találkozik John Boltonnal, az amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadójával, Wess Mitchell-lel, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárával, valamint részt vesz az Iszlám Állam terrorszervezet elleni globális koalíció külügyminiszteri ülésén, amelyet Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hívott össze.

Szijjártó Péter
Washington

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.