Ugrás a tartalomra

Zaev és Vučić a Preševo–Tabanovce határátkelőnél tárgyalt

2018.09.02
16:59
2018.09.02
20:20
Forrás
Pannon RTV
Az utazóközönséget kiszolgáló, gyors bevásárlásra specializálódott üzlet épül a szerb-macedón határon. Ez alkalomból tárgyalt Aleksandar Vučić szerb államfő Zoran Zaev, macedón miniszterelnökkel.

A találkozón szót ejtettek a két ország kapcsolatáról, Koszovó helyzetéről, valamint a határellenőrzésben való együttműködésről is. A szerb elnök szerint a két országnak az infrastruktúra, a gazdaság és a kereskedelem terén kell még fejlesztenie az együttműködést.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „A Szerb Köztársaság a macedón népet, az önök országát, tisztelt miniszterelnök úr, őszinte barátjának tekinti, és mindent megteszünk, hogy a kapcsolatainkat konkrét tartalommal is megtöltsük, a lehető legjobb módon igyekszünk a jövőben a kereskedelmi kapcsolatainkat fejleszteni, és a legjobb tudásunk szerint igyekszünk minden feladatot elvégezni a két ország érdekében.”

A két államférfi legutóbbi találkozója novemberben volt Belgrádban. Zaev a mostani találkozó alkalmával elmondta: reméli, hogy a koszovói kérdés minél hamarabb megoldódik, mert ez nem csak Szerbia, hanem az egész régió érdeke is.
Zoran Zaev, macedón miniszterelnök: „Macedónia számára nagy öröm, hogy itt nyithatjuk meg ezt az üzletet, az egyik legforgalmasabb határátkelőnknél a Szerbiával közös határszakaszon, amikor e két ország lakosai is számítanak ránk, hogy a kapcsolatunkat konkrét tevékenységekkel töltsük meg.”

 

Mindkét fél egyetértett abban, hogy az infrastruktúra-fejlesztés mellett a gazdasági és kereskedelmi együttműködést is fejleszteni kell a jövőben.

Zoran Zaev
Aleksandar Vučić

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.