Ugrás a tartalomra

Zaev a sikertelen népszavazás után is megpróbálja módosítani az alkotmányt

2018.10.01
14:28
2018.10.01
16:24
Forrás
Pannon RTV
Az érvénytelen népszavazás ellenére Zoran Zaev megpróbál kétharmados többséget kialakítani a macedón parlamentben az alkotmánymódosításhoz.

A macedón miniszterelnök hozzátette, amennyiben nem jár sikerrel, akkor előrehozott választásokra is sor kerülhet. Noha Zoran Zaev korábban kilátásba helyezte lemondását a népszavazás kudarca esetén, vasárnap már inkább arról beszélt, hogy csak az számít, hogy a résztvevők többsége igennel voksolt.

Zoran Zaev, miniszterelnök, Macedónia: „Ez a pillanat a saját döntésünkről szól. Most van esély arra, hogy Macedónia egy jó ország legyen, egy szép hely az élethez, minden polgár számára. Ellenkező esetben csak még egy demokratikus eszköz maradna, ez pedig a rendkívüli parlamenti választások kiírása. Itt az idő, hogy támogassuk az európai Macedóniát, itt az idő, hogy együtt írjunk történelmet.”

Zoran Zaev
Macedónia

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.