Ugrás a tartalomra

Zágráb a legélesebben elítéli Šešelj fenyegetőzését

2018.04.16
08:53
Forrás
VajdaságMa
Šešelj a belgrádi Blic napilapnak azt nyilatkozta, hogy “intenzíven készül háborús bűneinek újbóli elkövetésére”, és mint hozzátette, “Tomislav Žigmanovval és Nenad Čanakkal fogja kezdeni”.

Zágráb a legélesebben elítéli a jogerősen elítélt háborús bűnös, Vojislav Šešelj újabb fenyegetéseit, amelyek Tomislav Žigmanov,a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége elnökének és Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökének személyével kapcsolatban hangzottak el. Šešelj a belgrádi Blic napilapnak azt nyilatkozta, hogy “intenzíven készül háborús bűneinek újbóli elkövetésére”, és mint hozzátette, “Tomislav Žigmanovval és Nenad Čanakkal fogja kezdeni”. A horvát külügyminisztérium közleményében kiemeli, Šešelj a vajdasági horvát közösség tagjai elleni fenyegetését alig egy nappal azt követően ismételte meg, hogy Hágában 10 év börtönbüntetésre ítélték az 1992. május 6-án Herkócán elkövetett háborús bűnei miatt, amelynek az eredménye a helyi horvát lakosság elüldözése, kényszer-kitelepítése és egyéb, emberiesség elleni cselekmény volt.

Horvátország
Vojislav Šešelj

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.