Ugrás a tartalomra

Zelenszkij felszólal az EP rendkívüli plenáris ülésén

2022.03.01
15:18
Forrás
MTI, HVG
Rendkívüli ülést tart az Európai Parlament Ukrajna orosz inváziója miatt, amelyen felszólalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is.

Az ülés kezdetét Roberta Metsola, az EP elnöke azt mondta, hogy ez a konfliktus Európa fennmaradását fenyegető veszély. Az elnök egyebek mellett arról beszélt, a konfliktus bebizonyította, az EU nem függhet örökké az orosz gáztól és a valódi közös védelem felé kell elmozdulni. Az ukrán elnököt online kapcsolták. Volodimir Zelenszkij tízperces beszédében elmondta, hisznek abban, hogy az értékekért, a jogokért, a szabadságért áldozzák fel azt életüket, és szeretné hallani az Európai Parlamenttől, hogy létezik Ukrajna számára az európai út. Senki nem fog bennünket megtörni, erősek vagyunk, ukránok vagyunk - hangsúlyozta Zelenszkij.

Európai Parlament
Ukrajna
Volodimir Zelenszkij

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.