Ugrás a tartalomra

Zelenszkij: A megfelelő garanciákkal Kijev hajlandó a kompromisszumos megoldásra

2022.03.27
22:13
2022.03.28
08:05
Forrás
Szerbiai RTV
Ukrajna katonai semlegessége és a nukleáris státusa is lehetnének a tárgyalások témái, amennyiben megfelelő biztonsági garanciákat kapunk – jelentette ki Volodimir Zelenszkij az orosz médiának adott interjújában.

Ukrajna elnöke kiemelte, hogy egy ilyen megállapodást az ország állampolgárainak egy népszavazáson is támogatniuk kellene. 

Az orosz médiának adott interjújában elmondta, hogy addig nem hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni, míg az orosz fél a demilitarizációról és Ukrajna úgynevezett "nácitlanításáról" akar tárgyalni. Zelenszkij nevetségesnek nevezte az orosz állításokat, miszerint Ukrajna vegyi- és atomfegyverekkel rendelkezik.

Az államfő hozzátette Donbasz kérdésében is hajlandóak kompromisszumos megoldásra. Megegyezés csak akkor születhet, ha az orosz erők elhagyják Ukrajna területét – emelte ki Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán elnök az orosz nyelv ukrajnai használatával kapcsolatban elmondta, hogy ez már a tárgyalások részét képezik. Hozzátette, hogy a megbeszélésék a következő napokban Törökországban folytatódnak.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) arra kérte az orosz médiát, hogy ne közvetítsék Zelenszkij interjúját.

orosz-ukrán háború
Volodimir Zelenszkij

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.