Ugrás a tartalomra

Zelenszkij: Ukrajna orosz biztonsági garanciák nélkül is meghosszabbítaná a fekete-tengeri gabonaegyezményt

2023.07.18
08:54
Forrás
Pannon RTV
Az országok többsége és a nemzetközi szervezetek is elítélik, hogy Oroszország felfüggesztette a fekete-tengeri gabonexport-egyezményt.

Ugyanis a Kreml a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a gabona megállapodást, csakis akkor ha teljesítik feltételeit, amelyeket Oroszország követel. Volodimir Zelenszkij az egyezmény felfüggesztése után úgy fogalmazott, Ukrajna kész orosz biztonsági garanciák nélkül is meghosszabbítani a fekete-tengeri gabonaegyezmény hatályát, és ezt jelezni fogja a közvetítőként eljáró ENSZ-nek és Törökországnak is. Ursula Von der Leyen szerint szolidaritási folyosók lehetővé tették több ezer tonna gabona és mezőgazdasági termék elszállítását Ukrajnából az Európai Unión keresztül a világ többi részébe. A jövőben is azon fognak dolgozni, hogy gabonát és egyéb élelmiszereket juttassanak el azokhoz, akiknek nagy szükségük van rá. Ellenben Recep Tayyip Erdogan török elnök arra számít, hogy hamarosan meghosszabbítják az ukrán gabona Fekete-tengeri szállításáról szóló megállapodást. Ugyanis a török elnök továbbra is folytatja az erre vonatkozó tárgyalásokat az orosz elnökkel. Erdogan úgy véli meghosszabbítására még Vlagyimir Putyin augusztusra tervezett törökországi látogatása előtt sor kerülhet.

orosz-ukrán háború

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.