Ugrás a tartalomra

1190 koronavírus-fertőzött, 77 áldozat Magyarországon (cikkünk frissül)

2020.04.10
07:48
2020.05.02
14:34
Forrás
koronavirus.gov.hu
1190 főre nőtt a beazonosított új koronavírus fertőzöttek száma Magyarországon és elhunyt 11 krónikus beteg, többségében idős emberek.

- Életet mentünk, ha húsvétkor is betartjuk a korlátozásokat, ha türelmesek vagyunk – fogalmazott Áder János magyar köztársasági elnök húsvéti köszöntőjében. Az esztendő kezdetén, amikor boldog új évet kívántuk egymásnak, egyikünk sem gondolta, hogy tavaszra feje tetejére áll a világ, hogy rendhagyó húsvétra kell készülnünk - tette hozzá.

- Nagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek és az elhunytak száma - jelentette ki a magyar országos tisztifőorvos. Ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Kép: MTI/kormany.hu

12:25 - 77 főre emelkedett a Covid 19 betegségben elhalálozottak száma Magyarországon. Jó hír viszont, hogy 112 fő már gyógyultan távozott a kórházakból Magyarországon. A kritikus gócpontnak számító Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A koronoavirus.gov.hu honlapon arra hívják fel a figyelmet, hogy a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a magyar kormány határozatlan időre meghosszabbított.

09:15 - A mostani koronavírusjárvány-helyzetben a legerősebb fegyver továbbra is az önuralom, és ha az emberek tudnak egymástól elegendő távolságot tartani, akkor ez működik - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.  Részletek: Orbán: most a legerősebb fegyver az önuralom

koronavírus
fertőzés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.