Ugrás a tartalomra

1579 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2020.04.15
07:08
2020.04.15
13:11
Forrás
Hirado.hu
Újabb 67 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt újabb 12 beteg Magyarországon. 192 a gyógyultak száma.

- Több a gyógyultak száma, mint az elhunytaké Magyarországon. Online sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs a koronavírus-járvány legújabb fejleményeiről. Elindult az idősotthonok ellenőrzése országszerte – közölte az országos tiszti főorvos.

- Szerda reggeli adatok: Újabb 67 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1579 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 beteg. Ezzel 134 főre emelkedett az elhunytak száma és 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A Pesti úti idős otthonban a fertőzöttek száma 212 és az elhunytak száma 13 főre nőtt.

A csoportos megbetegedések szakaszában van a fertőzés, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a betegség. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a magyar kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a szakemberek a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

 

fertőzött
beazonosított
beteg
Pesti úti idős otthon

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.