Ugrás a tartalomra

2017 eleje óta 34 új gyárat nyitottak meg Magyarországon

2018.03.02
15:53
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
Magyarország ma azon az úton jár, amely Európa legversenyképessebb országai közé vezet - hangsúlyozta Orbán Viktor az autóalkatrész-gyártó a thyssenkrupp jászfényszarui gyárának pénteki avatásán.

A magyar miniszterelnök hozzátette, bő egy év alatt 517,6 milliárd forintnyi beruházást valósítottak meg magyarországi és külföldi befektetők az országban, amelyekkel 5811 munkahelyet teremtettek. Jászfényszarun az elmúlt hónapokban fejezték be a thyssenkrupp Components Technology új futómű- és meghajtás-alkatrész előállító üzemének építését is. Orbán Viktor elmondta: a mintegy 33,5 milliárd forintból, a magyar kormány több mint 10,5 milliárd forintos támogatásával, zöldmezős beruházással megépült gyárkomplexum mintegy 500 új munkahelyet teremt a telephelyen 2019-ig. Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, hogy nem elég Európa legversenyképesebb országai közé kerülni, tartósan ott is kell maradni.

GYÁR
Jászfényszaru
thyssenkrupp Components Technology
Orbán Viktor
magyar miniszterelnök

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.