Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

2555 határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök a hétvégén

2023.09.18
08:40
2023.09.18
08:51
Forrás
MTI
2555 határsértővel szemben intézkedtek a magyar rendőrök péntektől vasárnapig - áll az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében.

A statisztika szerint pénteken 848, szombaton 882, vasárnap 822, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten Magyarország területén idén az eddigi legtöbb, 5270 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében is elfogtak 19 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 22 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

határsértő
rendőr

Most

13:05, Frissítve: 16:46

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.