Ugrás a tartalomra
pixabay/tumisu

744-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma Magyarországon

2020-04-06
07:41
2020-04-06
19:52
Forrás
MTI
Meghalt négy idős krónikus beteg, és 744-re nőtt a Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapon hétfőn megjelent közleményben.

A koronavírus honlap legfrissebb adatai szerint az elhunytak száma 38, 67-en meggyógyultak, 14 325-en vannak hatósági házi karanténban és 22 282 mintavétel történt.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján "reményteljes hírként" számolt be arról, hogy két koronavírussal fertőzött beteg lekerült a lélegeztetőgépről a Szent László Kórházban: A gyógyult személyek száma örvendetes módon viszont növekszik. Már 67 főt tudtak elengedni a kórházainkból, akik gyógyultan távozhattak. Így különösen is örülünk annak a két főnek, akik még nem gyógyultak meg, de nagyon reményteli az, hogy a lélegeztető gépről le tudták venni őket a Szent László Kórházban.”

Budapest továbbra is a leginkább fertőzött település, de az egész ország területén jelen van a vírus. A rendőrség munkatársai továbbra is ellátják a nyilvános helyek rendőrségi ellenőrzését. A tapasztalatok alapján a tavaszias idő beköszöntésével egyre többen nem tartják tiszteletben a kijárási korlátozások szabályait. A közterületeket egyre nagyobb számban veszik igénybe a lakosok. Budapesten szombathoz képest vasárnap a duplájára nőtt a rendőri intézkedések száma.

Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa elmondta: a jó idő beköszöntével a fővárosiak egyre nagyobb számban szegik meg a kijárási korlátozás szabályait: Összesen 614 esetben intézkedtek a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. Ebből 574 esetben figyelmeztetést, 24 esetben helyszínbírságot, illetve 16 esetben szabálysértési feljelentést kellett tennünk.”

A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása, ez pedig a zsúfolt tömegközlekedési járatokon nem, vagy csak korlátozottan lehetséges. Fontos, hogy aki tudja, használhassa saját autóját, ennek érdekében a magyar kormány döntse értelmében a közterületi parkolás hétfőtől ingyenes.

Magyarország
koronavírus
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzöttek
Müller Cecília

Most

Népszerű