Ugrás a tartalomra

Altorjai Anita: A mesterséges intelligencia egzisztenciális kihívást is jelent

2023.12.09
11:06
2023.12.09
16:40
Forrás
Pannon RTV
Előadásokkal és panelbeszélgetésekkel folytatódott a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozó.

A résztvevőket a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Altorjai Anita beszédében hangsúlyozta, a mesterséges intelligencia egy olyan innováció, ami a fejlődéssel együtt egzisztenciális kihívást is jelent. Ennek köszönhetően ugyanis alapjaiban változik meg a média világa, beleértve a fogyasztókat is. A vezérigazgató arról is beszélt, hogy ma még csak halvány sejtésünk van arról, hogyan befolyásolja majd a médiapiacot a mesterséges intelligencia. Erre pedig a médiában dolgozó vezetőknek és az újságíróknak is fel kell készülni - hangsúlyozta Altorjai. A jövő egyik legnagyobb kérdése az lesz, melyek lesznek azok a források, amelyekben biztosak lehetünk. Az a feladat, hogy megőrizzük a közszolgálatiságot ebben a felgyorsult világban - magyarázta a vezérigazgató. 

A pedagógusok, a vállalkozók, a fiatalok, de a médiában dolgozók esetében is igyekszik közösségi hálózatot kiépíteni a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Ez azt is jelenti, hogy a magyar média együtt erősödik a Kárpát-medence magyar közösségeivel - hangsúlyozta előadásában Potápi Árpád János Visegrádon. A magyar nemzetpolitikai államtitkár elmondta, hogy a külhoni magyar intézményrendszert is folyamatosan fejlesztik. 2023-tól az oktatási-nevelési és hallgatói támogatás összegét minden régióban 22 400 forintról 100 ezer forintra emelték. Ez a támogatás is segíthet abban, hogy magyar óvodába és iskolába írassák a szülők a gyermekeiket - tette hozzá Potápi Árpád János.

Altorjai Anita
Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozó

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű