Ugrás a tartalomra
Pixabay/phalanxgroup

Egyre szennyezettebb az Adriai-tenger horvátországi része

2019-08-11
08:54
2019-08-11
13:31
Forrás
Tanjug
Javában tart a turistaszezon, a horvát tengerpart egyes szakaszai pedig fertőzésveszéllyel fenyegetnek - állítják a szakemberek.

A legkritikusabb helyzet a festői Dubrovnikban van. Július második felében szennyvízkiömlés történt Dubrovnik és Kaštela vizeinél. Ennek következtében a Környezetvédelmi Felügyelőség Dubrovnik városának önkormányzatát arra utasította, hogy a Koločep nevű strandon tiltsa be a fürdőzést. A sajtóhírek szerint az említett települések közelében a vízben fekália található. A szakemberek szerint a szennyvíz elvezetésének módját sürgősen rendezni kell a horvát tengerparton.

Horvátország
Adriai-tenger
szennyezett
fertőzés

Most

09:15

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.
07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.