Ugrás a tartalomra

Ellenzéki tüntetés Tiranában

2024.02.21
07:41
Forrás
Tanjug
Több ezren tüntettek kedd éjjel Tiranában a jelenlegi albán kormány ellen, a rendőrökkel is összecsaptak.

Az ellenzék egy része Edi Rama miniszterelnököt korrupcióval vádolja. A tüntetők kövekkel és pirotechnikai eszközökkel dobálták meg a rendőröket, néhányan pedig lebontották a kormányépület körüli kordonokat is.

Az albán ellenzéki képviselők október óta gyakran megzavarták a parlamenti üléseket tiltakozásul az ellen, hogy a kormányzó szocialisták megtagadták a parlamenti bizottságok létrehozását az állítólagos korrupciós esetek kivizsgálására, amelyekben - állításuk szerint - Edi Rama miniszterelnök és más tisztviselők is érintettek.

A tiltakozást Enver Hodzsa néhai albán kommunista vezető emlékműve lerombolásának 33. évfordulóján tartották.

A demonstrálók támogatásukat fejezték ki a volt albán miniszterelnök, az ellenzéki Demokrata Párt vezetője, Sali Berisha mellett is, aki ellen vizsgálat indult hivatali visszaélés miatt, és jelenleg házi őrizetben van.

Tirana
ellenzék
tüntetés
Edi Rama
kormányellenes

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.