Ugrás a tartalomra
MTI/Soós Lajos

Felminősítette Magyarországot a Moody's

2021.09.25
10:06
2021.09.25
10:13
Forrás
MTI
Erős és világos visszajelzés a magyar gazdaságpolitikának - mondta a magyar pénzügyminiszter.

Felminősítette Magyarországot a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő. Péntek éjjel Londonban bejelentették, hogy az eddigi "Baa3"-ról egy fokozattal "Baa2"-re javítotják a magyar államadós-osztályzatot. A Moody's szakértői szerint a magyar gazdaság ellenállóképességét bizonyítja az első félévi kimagasló növekedés, amely hatékony gazdaságvédelmi és gazdaság-újraindítási intézkedéseknek köszönhető - emelte ki Varga Mihály. A magyar pénzügyminiszter azt mondta, erős és világos visszajelzés a magyar gazdaságpolitikának, hogy felminősítette Magyarországot a nemzetközi hitelminősítő. Aláhúzta, hogy Magyarország jelenleg mindhárom nagy hitelminősítőnél befektetésre ajánlott. A Standard and Poor's és a Fitch Ratings már elvégezte idei felülvizsgálatát, nyáron mindketten stabil kilátással megerősítették a befektetésre ajánlott osztályzatokat.

Varga Mihály hozzátette: válságidőszakban, vagy azt követően nem felminősíteni hanem gyakran leminősíteni szokták az országokat. A magas beruházási ráta miatt kedvezőnek ítélik a középtávú kilátásokat is: azzal számolnak, hogy a magyar gazdaság növekedése a következő öt évben elérheti az évi 4 százalékot is - mondta.

Moody's
Varga Mihály

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.