Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek augusztus 20-ra

2021.08.03
17:49
2021.08.03
21:32
Forrás
MTI
Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre Magyarországon - jelentette be a magyar nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.
MTI/Szigetváry Zsolt

Kovács Zoltán elmondta, a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen több száz program lesz. Céljuk, hogy minél többen bekapcsolódjanak az államalapító Szent István király napjának megünneplésébe.

A hagyományos tűzijáték, zászlófelvonás, honvédségi légiparádé és tisztavatás mellett katonai bemutató is lesz. Ekkor adja át Áder János magyar köztársasági elnök a Szent István-rendet, valamint a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, továbbá a Magyar Érdemrend kitüntetéseket is ekkor osztják ki.

Kovács Zoltán kiemelte, az idei ünnepet korlátozásoktól mentesen tervezik. 

augusztus 20.
Szent István
fesztivál
Magyarország
Budapest

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.