Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes/illusztráció

Győrfi Pál megkapta a védőoltás második adagját

2021-01-26
16:48
Forrás
Pannon RTV
Az oltás után nem sokkal a Pannon Rádiónak azt nyilatkozta, hogy nem észlelt semmi különös mellékhatást.

Hétfőn megkapta a koronavírus elleni védőoltás második adagját Győrfi Pál, a magyar Országos Mentőszolgálat szóvivője. Az oltás után nem sokkal a Pannon Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy nem észlelt semmi olyan mellékhatást, ami egy átlagos oltást követően ne fordulna elő. Elsősorban helyi bőrduzzanatot, izomfájdalmat észlelt magán, de hangsúlyozta, hogy az oltást követően a munkáját folytathatta és a közérzete egyáltalán nem romlott. Felhívta a figyelmet arra, hogy mostanra a rendelkezésre álló védőoltások felvétele a kulcs a járvány sikeres és mielőbbi megfékezéséhez, az eddigi óvintézkedések mellett.

Győrfi Pál, szóvivő, Országos Mentőszolgálat, Magyarország: „Jelen pillanatban a második oltás után egy picit jobban megéreztem a tűt, illetve magát az oltást, és egyébként pedig örömmel jelentem, hogy jól érzem magam és semmi komolyabb mellékhatást nem tapasztaltam. Az újdonságtól való félelem az mostmár látszik, hogy alapozatlan. Nem kell félni ettől az új védőoltástól, hiszen már sok-sok millió ember kapta meg, és látszana, hogyha ezzel valami komoly baj lenne. Így aztán az embereknek itt Magyarországon az oltás-beadatási, vagy oltás felvételi kedve is egyre nagyobb, aminek azért örülünk mert valóban el kell érnünk, hogy a lakosságnak a nagy része be legyen oltva, ahhoz, hogy enyhíthessünk a szigorú szabályokon.”

Győrfi Pál

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.