Ugrás a tartalomra

Indulás előtt érdemes tájékozódni a határfigyelő csoportokban

2024.04.01
15:32
2024.04.01
16:10
Forrás
Pannon RTV
A húsvéti hosszú hétvége után ismét torlódások vannak a szerb-magyar határátkelőhelyeken. A helyzet azonban folyamatosan változik, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni a határfigyelő csoportokban.

Az utóbbi időszakban rengetegen érkeztek Magyarországról Szerbiába, feltehetően a húsvéti ünnepek miatt. Most azonban a hosszú hétvége után, hétfőn a délelőtti órákban a szerb oldalon alakultak ki komoly torlódások. A horgosi autópálya-átkelőhelyen akár több órás várakozásra is számíthatnak az átkelők.

A délelőtt folyamán három sorban engedték át az autókat a szerb oldalon, de még így is hosszú sorok alakultak ki. Bár az átkelés zavartalanul folyt és aránylag gyorsan haladt, folyamatosan voltak új érkezők, ezért a tömeg órák leforgása alatt sem lett kevesebb.

Kovacsev Krisztiana: „Néha nagyobb, néha kisebb, ha szerencsénk van. Most remélem, hogy egy órán belül megejtjük a két határt. Havonta egyszer vagy kétszer jövünk, amikor megegyezik a váltásunk. Amikor Magyarországról jöttünk, akkor fél óra alatt átértünk, de csak azért, mert megint beállta a kocsisorba egy kamion, úgyhogy az feltartotta a sort és az miatt nem tudtunk haladni.”

A nap folyamán sajnos a többi határátkelőhelyen is hasonló volt a helyzet. Szinte kivétel nélkül mindenhol egy óra felett volt a várakozási idő. Palatinus Csongor: „Háromnegyed órája várunk, és még csak a szerb oldalon vagyunk. Muszáj kivárni, nincs mit tenni, filmet nézünk. Megy a film végig. Meg telefonozunk. A gyerekek jól bírják az utazást, általában.”

A nap folyamán a Béreg - Hercegszántó átkelőn volt a legkedvezőbb az átkelést. A helyzet azonban folyamatosan változik, ezért azt javasoljuk, hogy kövesség a határfigyelő csoportokat és alkalmazásokat, annak érdekében, hogy friss információt kaphassanak.

határ
várakozás
torlódás

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.