Ugrás a tartalomra

Kelemen Hunor: Pásztor István volt a Kárpát-medencei magyarok egyik égtartó embere

2023.11.18
15:19
2023.11.18
16:38
Forrás
Pannon RTV
A külhoni magyarság helyzetéről Kelemen Hunor beszélt a Fidesz-kongresszuson.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke kiemelte, a Kárpát-medence magyar politikusai valódi égtartók, minden erejükkel azon dolgoznak, hogy segítsék, óvják a magyar közösséget. Pásztor István is ilyen égtartó volt - emlékezett a Vajdasági Magyar Szövetség korábbi elnökére Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor, elnök, Romániai Magyar Demokrata Szövetség: „Engedjétek meg, hogy mindenekelőtt a nemrég elhunyt Pásztor Istvánra emlékezzek két mondatban. Harcostársunk és barátunk volt. Olyan volt, mint a bátyánk. Ő volt a Kárpát-medencei magyarok egyik égtartó embere. Tudott valamit, amit csak az igazán nagy államférfiak tudnak. Tudta azt, hogy akkor vagy hű nemzetedhez, akkor szolgálod azt közösségi vezetőként, ha a jövőjét biztonságba helyezted. Ha nem a pillanatnyi széljárás szerint cselekszel, hanem képes vagy felismerni a mások számára még felismerhetetlen alakzatokat és közben haladni a cél felé rendíthetetlenül.”

Kelemen Hunor
Fidesz

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.