Ugrás a tartalomra

Két földrengést is regisztráltak a reggel folyamán Horvátországban

2024.02.22
06:57
2024.02.22
07:59
Forrás
Szerbiai RTV
Az egyik rengést Bosznia-Hercegovinában is érezni lehetett.

Ma reggel 5 óra után néhány perccel a Richter-skála szerinti 3,7-es erősségű földrengést mértek Dél-Horvátországban, az epicentrumot a bosznia-hercegovinai Neumtól 5 kilométerre jegyezték.

Ezután nem sokkal, reggel 7 óra körül újabb földrengést lehetett érezni az országban ezúttal egy 3,8-as erősségűt Pelješac-félszigetén, ahol egyébként a tegnapi nap folyamán már észleltek egy gyengébb földrengést a szeizmológusok, ez a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű volt ,epicentrumát a tengerben regisztrálták.

földrengés
Horvátország

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.