Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Környezetvédelmi filmek fesztiválja Gödöllőn

2023.05.13
07:41
2023.05.13
07:50
Forrás
MTI
Több mint száz ökológiai témájú film lesz látható a Környezetvédelmi Filmfesztiválon. Az eseményt május 19-e és 21-e között rendezik meg Magyarországon, a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kilencedik alkalommal szervezi meg a természetvédelmi témájú filmek legnagyobb seregszemléjét, amelyhez számos kísérőprogram is kapcsolódik majd - közölték a szervezők. Az előzetesen nevezett 1 240 filmből a zsűri válogatása alapján 50 produkció kerülhetett a helyszíni versenybe.

Látható lesz többek között a biodiverzitásról szóló Kaktusz Hotel vagy a vizek változatosságáról szóló Vad Argentína című film, a természetfilmek készítésébe ad bepillantást A fehér álom című alkotás, az idegenforgalom meglepő összefüggéseit a Turizmus másik oldala című film vizsgálja. A nemzetközileg ismert rendezők közül Gödöllőre érkezik a német Uwe Müller, az ukrán Olessia Morhunets-Isalenso, a bolgár Dejan Ardanov, a magyarok közül pedig Végh Attilával, Szendőfi Balázzsal és Fehér Zoltánnal is lehet majd találkozni.

Az idei évre megújult koncepcióval készültek a szervezők, amelynek középpontjában az edukáció és a szórakoztatás áll. Ezért ismert szakértők előadásai, interaktív kiállítások és workshopok is várják a látogatókat.

Környezetvédelmi Filmfesztivál
Gödöllő
környezetvédelem
filmfesztivál

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű