Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Koronavírus Magyarországon: 733 fertőzött, 66 gyógyult, 32 elhunyt

2020-04-05
12:47
Forrás
Pannon RTV
733-ra emelkedett a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon, az elhunytak száma 32 - olvasható a www.koronavirus.gov.hu oldalon. Cikkünk frissül.

Tovább emelkedett a laboratóriumi vizsgálatokkal igazolt koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon. Eddig 21 250 tesztet hajtottak végre és 733 ember szervezetében mutatták ki a járványt. Az elmúlt napon két 80 év feletti beteg hunyt el, így 34-re emelkedett az áldozatok száma. A kórházakat 66 személy hagyhatta el gyógyultan - hangzott el az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. Müller Cecília országos tisztifőorvos, elmondta, nagy a kockázat, hogy a fővárosban berobban a járvány, ezért még szorosabb együttműködést várnak el az emberektől. A tisztifőorvos arra kérte az időseket, hogy ne töltsenek el sok időt a közterületeken. A fiatalok figyelmét pedig arra hívta fel, hogy kerüljék a csoportosulásokat, hiszen rájuk enyhébben hat a vírus, de hordozók lehetnek.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Tessék komolyan venni ezeket az intézkedéseket, mert itt egy budapesti, Pest-megyei viszonylatban, ha nem tartjuk be a szabályokat, akkor nagyon is elébe nézünk egy robbanásnak. Ezt mindenképp, minden erőnkkel meg kell akadályozni. Nyomatékosan felhívom erre a figyelmet. Maradjunk otthon és akinek muszáj menni, az pedig a lehető legrövidebb időn belül térjen vissza az otthonába.”

koronavírus
Magyarország

Most

Népszerű