Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Kurti: Lajčak Szerbia pártján áll

2023.09.18
18:32
Forrás
MTI
A koszovói kormányfő szerint Brüsszelben a párbeszédért felelős uniós különmegbízott és Szerbia államfője közösen próbált nyomást gyakorolni rá, hogy csak a Koszovó kötelezettségeire vonatkozó részre bólintson rá.

A koszovói miniszterelnök szerint a Szerbiával fenntartott párbeszédért felelős uniós különmegbízott Belgrád pártján áll. Miroslav Lajčak egyértelműen Szerbia mellett volt a múlt csütörtöki brüsszeli egyeztetés során, ez pedig elfogadhatatlan - jelentette ki Albin Kurti. A koszovói kormányfő hozzátette, nem lehet úgy megegyezésre jutni, hogy csak az egyik fél kérései teljesülnek. Kurti úgy fogalmazott, a találkozó azért fulladt kudarcba, mert Aleksandar Vučić szerb elnök és Miroslav Lajčak közösen próbált rá nyomást gyakorolni, hogy fogadja el a Belgrád és Priština közötti megállapodásnak csak a Koszovó kötelezettségeire vonatkozó részét. A koszovói kormányfő szerint elfogadhatatlan, hogy csak ők tegyenek eleget a követeléseknek. Vagy az egész megállapodás megvalósul, vagy semmi, az nem lehet, hogy csak Szerbia követelései teljesüljenek - húzta alá.

Albin Kurti
Miroslav Lajčak
Aleksandar Vučić
Koszovó
Brüsszel
párbeszéd

Most

13:05, Frissítve: 13:18

Levéltári konferenciát tartottak Szabadkán

Levéltáraink nagyjai, szerepük, eredményeik és jelentőségük témában konferenciát tartottak a szabadkai Városházán. A szerbiai előadók mellett Magyarországról és Horvátországból is érkeztek szakemberek.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.