Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Látogasson el a Normafára és környékére!

2021.08.02
16:44
2021.08.02
17:13
Forrás
Pannon RTV
Aktív szabadidős tevékenységek, pikniklehetőség és libegő is várja a természet szerelmeseit.

Kulturális programok és számos más rendezvény várja azokat, akik Budapestet választják kirándulási célból. Ha pedig egy kis nyugalomra és hűvösre vágynak, akkor megkerülhetetlen úti cél a Normafa és környéke.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Télen a síelők és szánkózók veszik birtokukba, nyáron pedig a turisták és azok a helyiek, akik a főváros forgatagából szeretnének kiszakadni. Ez a Normafa, amely Budapest egyik legnagyobb fákkal övezett, parkszerű tisztása. Sportolási lehetőségek és látnivalók várják mindazokat, akik feljutnak a nyári melegben.

Pannon RTV/Kovács Róbert

A János-hegy a kilátó megépülése előtt is közkedvelt kirándulóhely volt. A legenda szerint tiszta időben a Magas-Tátra csúcsait is meg lehetett pillantani.

Pannon RTV/Kovács Róbert

528 méteres magasságával a János-hegy Budapest legmagasabb pontja. Legszebb kilátóhelye, az 1910-ben épült Erzsébet-kilátó is itt található, amelyről szinte a teljes magyar főváros a szemünk elé tárul. Sokan keresik fel a népszerű kilátót. Hudvágner Zita: „Évente egy-két alkalommal el szoktunk ide látogatni. Meg van általában az a kis körút, amit bejárunk. A Normafánál szoktunk indulni és elsétálunk a libegő megállójához, onnan el szoktunk látogatni ide az Erzsébet-kilátóhoz, és általában le szoktunk libegőzni, mert azt látványosabbnak tartjuk.”

Pannon RTV/Kovács Róbert
Pannon RTV/Kovács Róbert

Külföldi turisták kedvelt kirándulóhelye, de a budapestiek is szívesen ütik el az időt a magyar főváros tájvédelmi körzetében. Kollárné Gálfi Mária: „Én évtizedek óta járok ki, tehát nem most, idős koromra kezdtem ide kijárni. Azóta rengeteget változott, de a Normafa emléke és elnevezése tulajdonképpen ugyanaz. Ez a Sváb-hegy kicsit a régi Budapest üdülő fővárosa volt, vagy fő hegysége.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Biciklisek, piknikezők, kisgyermekes családok. Minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódási lehetőség. Aki Budapesten jár és teheti, tegyen egy kitérőt és látogasson el a Normafára és környékére.

Normafa
Budapest

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.