Ugrás a tartalomra

Magyar állampolgár lett Marco Rossi

2023.10.03
21:04
2023.10.03
21:11
Forrás
MTI
Novák Katalin magyar köztársasági elnök jelenlétében tette le az esküt.

Magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedző kedden Budapesten, Novák Katalin magyar köztársasági elnök jelenlétében. A magyar emberek már régóta szívükbe zárták önöket - mondta a két sportembert köszöntő beszédében Novák Katalin, hozzátette: "a mai nappal a magyar emberek és önök hivatalosan is igent mondtak egymásra." Az, hogy a magyar nemzeti válogatottat magyar állampolgárok fogják vezetni, "mindannyiunknak sokat jelent" - emelte ki Novák Katalin. Megköszönte, hogy a magyarok mellett tették le a voksukat, s ami eddig csak a munkahelyet jelentette számukra, ma már a "második hazájukat" is.     

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke kiemelte, hogy Magyarországon és az egész világban nagy szerepe van a futballnak. Mint mondta, Marco Rossi és Cosimo Inguscio különböző karakter, más a mentalitásuk, de mindketten kiváló szakemberek, keményen dolgoznak.

Marco Rossi
Novák Katalin

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.