Ugrás a tartalomra

Magyarországon 2098-ra nőtt a fertőzöttek száma, egy nap alatt 14 áldozat

2020.04.21
07:38
2020.04.21
17:31
Forrás
Pannon RTV
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést

2098 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 213 főre emelkedett az elhunytak száma Magyarországon, 287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 842 koronavírusos beteget ápolnak az egészségügyi intézményekben, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen. A keddi sajtótájékoztatón egyebek mellett Magyarország jelenlegi járványügyi helyzetéről, egy újonnan bevezetett határforgalmi ellenőrzési rendszerről és az élelmiszerláncok biztonságos üzemeltetéséről is szó volt.

Magyarország járványügyi helyzetét tekintve egyértelmű, hogy a jelentős számú fertőződést általában zárt közösségekben jelentkeznek - mondta Dr. Müller Cecília. Az országos tiszti főorvos hozzátette, ilyenek az idősotthonok és azok a kórházi osztályok, ahol koronavírussal fertőzötteket ápolnak. Mindössze három olyan idősotthon van Magyarországon, ahol súlyosabb a fertőzöttség mértéke. Ezek jellemzően nagyobb létszámú gondozottal rendelkeznek: „A Pesti úton megtörtént az összes szűrővizsgálat elvégzése. Külön köszönöm az együttműködést az Országos Mentőszolgálatnak és az önkéntesek részvételét, hiszen ez egy heroikus nagy munka volt. Ennek során egy magas számú szűrés történt, 274 lakó leszűrése történt meg további 41 dolgozóval.”

Ukrán, román és szerb viszonylatban a Nyugat-Európába utazó vendégmunkások miatt új határforgalmi ellenőrzési rendszert vezettek be - tájékoztatott Kiss Róbert, rendőr alezredes: „Az Ausztria felé irányuló vendégmunkások közlekedését úgy tudjuk elősegíteni, hogy egy meghatározott időpontban tudnak hazánk területére belépni. Ez Röszke, Nagylak, illetve Záhony határátkelőhely vonatkozásában került elrendelésre. Ez a meghatározott időintervallum naponta egy négy órás időt tesz ki.”

Az alezredes hozzátette, a vendégmunkások csak a meghatározott tranzitútvonalon közlekedhetnek és a kijelölt pihenőhelyeken állhatnak meg.

koronavírus
áldozat
Müller Cecília

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.