Ugrás a tartalomra
Pixabay/Marys_fotos/illusztráció

Mintegy kétezer vaddisznó lett sertéspestises tavaly április óta Magyarországon

2019.10.08
10:45
2019.11.15
18:01
Forrás
MTI
Egyéves tárgyalássorozat után Szerbia mégis megnyitotta piacát a magyar hússzállítók előtt.

Mintegy kétezer vaddisznóban mutatták ki az afrikai sertéspestist Magyarországon a betegség tavaly áprilisi megjelentése óta - közölte az országos főállatorvos, Bognár Lajos. A nyár végén növelni kellett a fertőzött területet, és lehet, hogy még tovább kell Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében - tette hozzá. Szeptemberben a budakeszi erdészet egyik vadászterületén jelent meg az afrikai sertéspestis. A betegséget eddig csak vaddisznóban mutatták ki Magyarországon, a sertésállományt nem érintette. A betegség terjedésének megállítása érdekében Szerbia lezárta piacát a magyar friss sertéshús előtt. Több mint egyéves tárgyalássorozat után nemrég változott a helyzet, most már ismét szabad bejárása van Szerbiába a magyar hússzállítóknak. A húskészítményekről még egyeztetnek, már csak a pontosítás maradt hátra, ezért hamarosan azokat is lehet szállítani.

sertéspestis
afrikai sertéspestis
friss hús
hús
vaddisznó
sertés
disznó
betegség
Magyarország

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű