Ugrás a tartalomra
Pixabay/Marys_fotos/illusztráció

Mintegy kétezer vaddisznó lett sertéspestises tavaly április óta Magyarországon

2019-10-08
10:45
Forrás
MTI
Egyéves tárgyalássorozat után Szerbia mégis megnyitotta piacát a magyar hússzállítók előtt.

Mintegy kétezer vaddisznóban mutatták ki az afrikai sertéspestist Magyarországon a betegség tavaly áprilisi megjelentése óta - közölte az országos főállatorvos, Bognár Lajos. A nyár végén növelni kellett a fertőzött területet, és lehet, hogy még tovább kell Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyében - tette hozzá. Szeptemberben a budakeszi erdészet egyik vadászterületén jelent meg az afrikai sertéspestis. A betegséget eddig csak vaddisznóban mutatták ki Magyarországon, a sertésállományt nem érintette. A betegség terjedésének megállítása érdekében Szerbia lezárta piacát a magyar friss sertéshús előtt. Több mint egyéves tárgyalássorozat után nemrég változott a helyzet, most már ismét szabad bejárása van Szerbiába a magyar hússzállítóknak. A húskészítményekről még egyeztetnek, már csak a pontosítás maradt hátra, ezért hamarosan azokat is lehet szállítani.

sertéspestis
afrikai sertéspestis
Magyarország
friss hús
hús
vaddisznó
sertés
disznó
betegség

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.