Ugrás a tartalomra

Mintegy százezer ukrajnai menekültnek segített tavaly az UNHCR Magyarországon

2024.03.01
07:30
2024.03.01
07:35
Forrás
Világgazdaság
Az orosz-ukrán háború 2022. február 24-i kitörése óta mintegy 41 ezer ukrán állampolgár folyamodott eddig menedékes státuszért Magyarországon - derül ki a legfrissebb adatokból.

A tavalyi évben 97 500 menekültnek nyújtottak segítséget Magyarországon az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság és partnerszervezetei, és több mint 9300 kiszolgáltatott helyzetben lévő család kapott készpénztámogatást, 60 ezren pedig élelmiszersegélyhez jutottak.

Az UNHCR annak érdekében, hogy továbbra is támogatni tudja a Magyarországra érkező ukrán menekülteket, 42,2 millió dollárt kér. A pénz túlnyomó részét az ENSZ költségvetéséből várják - közölték a Menekültügyi reagálási terv 2024 - Magyarország fejezetről tartott budapesti tanácskozáson.

Ukrajna
menekült
UNHCR

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.