Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert

2019-02-17
07:26
2019-02-17
07:32
Forrás
MTI
Bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, magyar család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt írta, megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Orbán Viktor magyar miniszterelnök által múlt vasárnap bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll Twitter-üzenetében azt állította: a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket. A magyar államtitkár határozottan visszautasítja a svéd miniszter vádaskodásait és elfogadhatatlannak nevezte, hogy a tárcaveztő Magyarországot a náci Németországhoz hasonlítja. 

Novák Katalin
svéd
szociális miniszter
bocsánatkérés

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.