Ugrás a tartalomra

Örökké nem eshet

2023.09.24
06:59
2023.09.24
07:05
Forrás
Szerbiai RTV, RHMZ
Mennydörgés, erőteljes záporok, sőt jégverés és viharos északnyugati szél várható az éjjel Bácskában és Szerémségben - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vörös és narancssárga riasztásokat adtak ki.

A csapadékzóna később az egész ország területére kiterjed. Vasárnap nagyobb mennyiségű csapadékra készülhetünk, 40-80 mm, helyenként akár 100 mm eső is eshet, ami egy havi mennyiségnek felel meg. Belgrádban is viharossá fokozódhat az idő az éjjel és vasárnap folyamán.

A folyók vízszintje ugyan emelkedik, de nem veszélyes határértékekig. Egyes helyeken lehetnek kisebb áradások - az előrejelzések szerint.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

A rossz idő ismét eltalálta Szerbiát, A Fruška gorán pár percig dió nagyságú jég esett.

Magasfeszültségű távvezetékek dőltek ki, ezért Sid áram nélkül maradt, mintegy 11 ezer  háztartás. A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt, nincs lehetőség a gyors helyreállításra. Áramfejlesztőket kértek a lakosság részére. A kiadott figyelmeztetések miatt A Belügyminisztérium egységeit készültségbe helyezték. Az embereket óvatosságra intették.

Nagyon erős felhőrendszer érkezik nyugat felől és fokozatosan elborítja az egész ország területét - jelezték a meteorológusok. Bácskára az éjjel vár felhőszakadás, mert nyugat felől ezt a tájegységet éri el legelőször, és söpör végig rajta, holnapra viszont Bácskában már kevesebb esőre számíthatunk, mert továbbáll a csapadékzóna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

eső
zápor
zivatar

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.