Ugrás a tartalomra

Szerbiában nem mutattak ki megnövekedett sugárzást a temesvári radioaktív szivárgás következtében

2024.02.22
08:15
2024.02.22
14:22
Forrás
Szerbiai RTV
A Szerbiai Sugárzási és Nukleáris Biztonsági Igazgatóság közleményében hangsúlyozta, hogy továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet és rendszeresen tájékoztatja majd a nyilvánosságot.

Nem mutattak ki megnövekedett sugárzást Szerbiában a Temesvár közelében történt radioaktív szivárgás következtében – közölte a Szerbiai Sugárzási és Nukleáris Biztonsági Igazgatóság.

Az elérhető információk szerint a temesvári Sugáregészségügyi Intézetben a rendes mérések során észleltek megnövekedett radioaktivitást az intézmény udvarában, és az ilyenkor szükséges eljárást a nukleáris tevékenységek felügyeletének országos bizottsága irányította.

A román szakemberek megállapították, hogy a sugárzás helyi jellegű, senki sem fertőződött meg, és nem jelent veszélyt a környező lakosságra nézve. Azt nem jelentették be, hogy a sugárzás mennyivel haladta meg a megengedett mértéket. A rendőrség vizsgálja az ügyet.
 

radioaktív sugárzás
Temesvár

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.