Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Szerverhiba okozta a leállást a határátkelőkön

2021.07.21
10:05
Forrás
police.hu
Hardverprobléma okozta a tegnapi rendszerleállást a határátkelőhelyeken - áll a Magyar Rendőrség honlapján közzétett tájékoztatásban.

A police.hu azt írja, a határellenőrzés technikai részét a Határellenőrzési Regisztrációs Rendszer segítségével végzi a rendőrség. Az igen magas biztonsági követelményeknek megfelelő infrastruktúra működtetése alapfeltétele a schengeni tagságnak, a belső határok ellenőrzés nélküli átjárhatóságának. A rendszer a magyar és nemzetközi adatbázisból olvassa össze, illetve kontrollálja az utazókkal kapcsolatos információkat, például a körözési rendszerekben végez ellenőrzést. Ezen rendszerek álltak le váratlanul, ami teljes szolgáltatáskiesést eredményezett. Ilyen átfogó informatikai hibára a közelmúltban nem volt példa - írják a közleményben. Ezzel párhuzamosan a rendőrség megkezdte a határforgalom-ellenőrzés krízishelyzeti protokolljára való áttérést, ezzel, ha a megszokotthoz képest kisebb ütemben is, de az átlépés folyamatosságát fenntartotta. Több alternatív megoldás kidolgozása során a szervert egy másik infrastruktúrán a szakemberek újraépítették, így a megfelelő működés jelenleg biztosított.

Magyarország
határátkelés

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.