Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Kiáll az emberi jogok védelme mellett a magyar kormány

2024.02.28
13:14
2024.02.28
13:21
Forrás
MTI
A magyar kormány, az eddigiekhez hasonlóan, továbbra is szilárdan ki fog állni az emberi jogok védelme mellett otthon és a nemzetközi szervezetekben egyaránt - jelentette ki a magyar külgazdasági és külügyminiszter Genfben.

A tárcavezető az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén arról számolt be, hogy a világ jelenleg a veszélyek korában él, ugyanis minden előzetes várakozással szemben a 21. század első évtizedeit a háborúk és a válságok, illetve az erősödő terrorfenyegetettség és a masszív illegális migrációs hullámok jellemezték. Kitért a rendkívüli migrációs nyomásra is, amely az elmúlt kilenc évben érte Magyarországot az Európai Unió és a schengeni övezet külső határán. Említette emellett a nyugat-európai tapasztalatokat is, ahol szavai szerint több országban párhuzamos társadalmak jöttek létre és erősödik a modernkori antiszemitizmus is. A miniszter tudatta, hogy Magyarország szilárdan védi a határait, az utóbbi két évben csaknem félmillió illegális határátlépést akadályoztak meg a hatóságok.

Szijjártó Péter
Emberi jogok
migránshelyzet
ENSZ Emberi Jogi Tanácsa

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.