Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Király Márton

Szijjártó: Újabb gyógyszerszállítmány érkezett, ezúttal Japánból

2020-11-21
18:46
2020-11-21
18:52
Forrás
MTI
Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett ma Japánból Magyarországra - mondta Szijjártó Péter a közösségi oldalán közzétett videójában.

Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a videójában.

 

Szijjártó Péter hangsúlyozta: egész Európa küzd a világjárvánnyal, Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg, és egyre több embert kezelnek kórházban.

Azok a betegek, akiknek már tüneteik vannak, jó, ha szednek olyan favipiravir hatóanyagú gyógyszert, amellyel megelőzhető a tünetek súlyosabbá válása - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezért Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a gyógyszerből folyamatos ellátás és utánpótlás legyen. Ez az ellátás és utánpótlás keletről érkezik - emelte ki.

Szijjártó Péter
favipiravir
Magyarország

Most

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.