Ugrás a tartalomra
MTI/Lakatos Péter - archív

Szijjártó: A világnak meg kellene ragadnia az ENSZ-közgyűlés adta lehetőséget az ukrajnai béketeremtésre

2023.09.18
17:43
Forrás
MTI
Ahhoz azonban, hogy a béketeremtés lehetősége lehetséges legyen, párbeszédre van szükség a szemben álló felek között - közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban az ENSZ 78. Közgyűlésére érkezve.

Szijjártó Péter kiemelte, az ENSZ-t azért hozták létre, hogy az egymással akár még háborús viszonyban lévő felek is legalább beszélni tudjanak egymással, mert akkor van remény arra, hogy valamiféle megoldás körvonalazódjon, vagy legalábbis a helyzet ne romoljon.

A tárcavezető hozzátette, a tervek szerint a hét második felében találkozni fog az orosz külügyminiszterrel is, és azt tartaná helyesnek, ha ezt minél több nyugat-európai kollégája is megtenné.

Szijjártó Péter
Ukrajna
háború
béketeremtés
béke
ENSZ-közgyűlés

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.