Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Szlávik: A 16-18 évesek oltása mérföldkő a járvány elleni küzdelemben

2021.05.15
15:19
2021.05.15
15:28
Forrás
Pannon RTV
Magyarország nagyon jól áll az átoltottság tekintetében, de a jelenlegi 4,5 millió beoltott még nem elég ahhoz, hogy nyugodtan hátradőljünk – emelte ki Szlávik János az M1-en.
Pannon RTV

A 16-18 évesek oltása mérföldkő a járvány elleni küzdelemben Magyarországon, hiszen egy újabb nagy csoport szerez védettséget - erről Szlávik János beszélt a magyar közmédiának. A főorvos ugyanakkor hangsúlyozta: akik még nem regisztráltak, azok ne várjanak, hanem kérjék a védőoltást. Magyarország nagyon jól áll az átoltottság tekintetében, de a jelenlegi 4,5 millió beoltott még nem elég ahhoz, hogy nyugodtan hátradőljünk, még több embernek kell beoltatnia magát - magyarázta Szlávik. Addig nem lehetünk biztosak abban, hogy nem romlik a járványügyi helyzet, amíg nincs legalább öt, vagy akár hatmillió ember beoltva – mondta a szakember.

Szlávik János
Magyarország
koronavírus
védőoltás

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.