Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Szlávik: A 16-18 évesek oltása mérföldkő a járvány elleni küzdelemben

2021.05.15
15:19
2021.05.15
15:28
Forrás
Pannon RTV
Magyarország nagyon jól áll az átoltottság tekintetében, de a jelenlegi 4,5 millió beoltott még nem elég ahhoz, hogy nyugodtan hátradőljünk – emelte ki Szlávik János az M1-en.
Pannon RTV

A 16-18 évesek oltása mérföldkő a járvány elleni küzdelemben Magyarországon, hiszen egy újabb nagy csoport szerez védettséget - erről Szlávik János beszélt a magyar közmédiának. A főorvos ugyanakkor hangsúlyozta: akik még nem regisztráltak, azok ne várjanak, hanem kérjék a védőoltást. Magyarország nagyon jól áll az átoltottság tekintetében, de a jelenlegi 4,5 millió beoltott még nem elég ahhoz, hogy nyugodtan hátradőljünk, még több embernek kell beoltatnia magát - magyarázta Szlávik. Addig nem lehetünk biztosak abban, hogy nem romlik a járványügyi helyzet, amíg nincs legalább öt, vagy akár hatmillió ember beoltva – mondta a szakember.

Szlávik János
koronavírus
védőoltás

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.