Ugrás a tartalomra

Tetőket bontott meg, fákat döntött ki és kéményeket rongált meg a viharos szél Magyarországon

2020.02.11
06:45
2020.02.11
19:06
Forrás
MTI
Hétfő este 7 óráig csaknem négyszáz helyszínen volt szükség a tűzoltók beavatkozására a viharos szél miatt.

Fotó:MTI/Varga György

Fák dőltek ki és tetőket rongált meg az erős szél tegnap este Magyarországon. Az ítéletidő főleg a Dunántúlon pusztított. A tűzoltókat hétfő délutánig több mint háromszázszor riasztották. Az erős szél és a magas vízállás miatt a Balaton vize kilépett medréből. A legerősebb széllökést a Kékestetőn mérték, ott 111 kilométer per órával tombolt a vihar.

Komoly károkat okozott Magyarországon a nyugatról érkező Ciara ciklon hétfő délután. Főleg a Dunántúlon volt ítéletidő, fák dőltek ki és tetőket rongált meg az erős szél. A Balatonon az erős szél és a magas vízállás miatt a keleti és a nyugati part között 82 centiméter volt a vízszintkülönbség. A szél sebessége meghaladta a 100 kilométer per órát. Az erős hullámzás és az oldalirányú szél miatt a kompok is leálltak.

Fotó:MTI/Sóki Tamás

Az orkán erejű szél tetőket bontott meg, fákat döntött ki és kéményeket rongált meg országszerte. Több mint 400 helyszínen volt szükség tűzoltók beavatkozására a viharos szél miatt. Tetőket, bádoglemezeket, kéményeket rongált meg a szél a Muravidéken és Stájerben is Szlovéniában. Podvelka településen egy férfi életét vesztette, amikor autójára dőlt egy fa. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak.

Szlovéniában több helyen is fákat csavart ki tövestől az orkán. Lendva, Apače és Zreče körzetében mintegy 1.200 háztartás maradt áram nélkül a vezetékhálózatban keletkezett károk miatt. A szél, melynek erőssége elérte a 100 km/órás sebességet, fákat döntött ki és tetőszerkezeteket bontott meg.

vihar
Ciara

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.