Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pixabay/geraldsimon00

Több tonna hulladék tart Magyarország felé

2021-01-13
19:31
Forrás
euronews
Napokon belül Magyarországra érhet az a több tonna szemét, ami a heves esőzések miatt a megáradt Latorcába került.

A környezetvédők azonnal felhívták az ukrán, a szlovák és a magyar hatóságok figyelmét a természetkárosításra.

Az ukránok készülnek takarításra és megpróbálják a hulladékot kitermelni - mondta Hankó Gergely. A magyar Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének elnöke, a PET Kupa projektvezetője kiemelte: az Országos Vízügyi Főigazgatóság a szlovák-magyar határvízi megállapodás mentén kérte a szlovák kollégák segítségét, hogy lehetőség szerint avatkozzanak be a szlovákiai területen, vagy a Latorcán, vagy amikor az már belefolyik a Bodrogba.

A PET Kupa önkéntesei már megérkeztek a Bodroghoz a szlovák-magyar határszakaszon, hogy azonnal megkezdhessék a vízen úszó hulladék összegyűjtését, ha mégis elérné Magyarországot. A szakember szerint azonban nem csak kívülről fenyegeti szennyezés a magyar folyókat, mert ahogy haladnak lefelé a vízen, egyre több magyar feliratú csomagolóanyaggal lehet találkozni.

szemét
hulladék
folyó
Magyarország
Ukrajna

Most

17:11, Frissítve: 17:19

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord Magyarországon

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton; a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Népszerű